Biografii – RO

Prof Dr Wolfgang Schmale

Prof Dr Wolfgang Schmale este un istoric și profesor de Istorie a Erei Moderne. El lucrează la Departamentul de Istorie al Universității din Viena (Austria). Este membru al Academiei Europene de Științe și Arte și al Academiei Europaea. Una dintre prioritățiile sale de cercetare sunt Studiile Europene. Blogul său ”Europa mea” este legat de cartea sa : book “Mein Europa. Reisetagebücher eines Historikers”( Europa mea. Jurnale de călătorie ale unui istoric”)( Viena, Böhlau 2013), care nu doar discută textual călătoritul, dar descrie și o călătorie intelectuală printre subiecte europene.(https://wolfgangschmale.eu/)

 

Prof Dr Markus Tauschek

Markus Tauschek, Dr phil., este profesor de Etnologie Europeană, centrându-se pe cultura populară, la Institutul de Antropologie Culturală și Etnologie Europeană din Freiburg, din 2015. Este membru al comitetului de experți : ”Patrimoniu Cultural Imaterial ” al comisiei UNESCO Germania, precum și director executiv al Centrului de Cultură Populară și Muzică din Freiburg. Prioritate de cercetare : Patrimoniu cultural și istoria culturii ( publicație 2013 : “Kulturerbe. Eine Einführung”( ”Patrimoniu cultural. Introducere”) la Casa de publicații Reimer; disertație 2010 “Wertschöpfung aus Tradition. Der Karneval von Binche und die Konstituierung kulturellen Erbes“( ”Crearea valorii prin tradiție . Carnavalul din Binche și Formarea patrimoniului cultural)”, antropologie economică ( resurse, competiție, rivalitate), cultură populară. Proiecte de cercetare actuale : “Muße lernen?”(” Învățarea în timpul liber?”), în timpul lucrării speciale de cercetare 1015 “Muße” ( ”Timpul liber”) ; ” Doing Popular Culture. Zur performativen Herstellung der Gothic-Szene“(”Făcând cultură populară. Dezvoltarea performativă a Scenei Gotice” ( sponsorizat de Deutsche Forschungsgemeinschaft), Absolvent de Facultate ”Noi Călătorii – Noua Media”( sponsorizat de Volkswagen-Stiftung)

 

Prof Dr Dr h.c. Klaus Roth

Prof Dr Dr h.c. Klaus Roth este un emerit al Universității din Munich, din 2004. Într 1992-2004, a fost profesor asociat al Departamentului de Etnologie al Universității din Munich. Între 1988 și 1991, a fost profesor vizitator al Departamentului de Antropologie al Universității din Berkeley. După ce și-a dat doctoratul în Freiburg, în 1975, a lucrat ca asistent de cercetare la Departamentul de Etnologie la Universitatea din Münster. A studiat Studii engleze, Geografie și Studii slavice în Hamburg și Freiburg,și din 1967 încolo, a studiat Etnologie în Freiburg și Bloomington, Indiana. Prioritățiile sale de cercetare sunt, printre altele : Cercetarea Narațiunii, Etnologia Sud-Estului Europei, și Comunicare Interculturală.

Din 1993 a fost co-editor al Enciclopediei Basmelor, din 1996 vice președinte al Asociației Europei de Sud-Est, și din 2002, președinte al Herder-Forschungsrat. Mai mult, este editor al Münchener Beiträge zur Interkulturellen Kommunikation (”Contribuțiile orașului Munich la Comunicarea Interculturală”), și al revistei Ethnologia Balkanica.

 

Prof Dr Ana Luleva

Prof Ana Luleva a studiat Istorie, Filosofie și Studii Germane la universitatea St Kliment Ochridski din Sofia, și-a dat doctoratul la Departamentul de Etnologie și Folclor la Academia Bulgară de Științe, unde a lucrat ca asistent științific până în 2004.Lucrează ca lector din 2005, și este șeful Departamentului de Etnologie al Societății socialiste și post-socialiste.

 

Dr Isabel Greschat

Dr Isabel Greschat este curator al Muzeului Culturii Pâinii în Ulm, din 2015. A studiat Artă, Istorie, filologie romantică și teologie protestantă la Universitatea  din Münster, dizertație despre Max Ernst(1994),  apoi asistent de cercetare la Colecția de Stat de Artă  din Dresdaș 1996-2001 director asociat al Muzeului de Artă din Stuttgart; 2002-2006 director al Muzeului Frieden-Burda, Baden-Baden. 2007-2014 consilier cultural al orașului Pforzheim.

 

Petra Unger M.A.

Petra Unger a studiat ”Cercetarea  Internațională a genului, și politici feministe” la Colegiul Rosa Mayreder, absolventă cu Masterat din Arte pentru Studii de Gen și Cerectări feministe. A fost premiată cu premiul Käthe Leichter în 2011 pentru femei și studiu al genului. Este fondatoarea Turului de oraș al femeilor în Viena, mediator cultural și de artă, lector și autor.